Русија

РУСИЈА ОБЕЋАЛА ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ: Не намеравамо да извршимо напад на…

Руски амбасадор у Лондону Андреј Келин изјавио је да Русија не намерава да изврши нуклеарни напад на територију Велике Британије. Такође је истакао да политика и реторика владе те земље доприносе одуговлачењу сукоба у Украјини и ометају преговоре Москве и Кијева.

Руски дипломата је у интервјуу за „Би-Би-Си“ оценио да Русија не намерава да изврши нуклеарни напад на територију Велике Британије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је претходно, такође, истакао да Русија током сукоба у Украјини неће употребити тактичко нуклеарно оружје, јер војна доктрина Русије то не дозвољава.

Лондон утиче на одуговлачење сукоба и омета преговоре

Келин је још констатовао да поступци Лондона утичу на одуговлачење украјинског сукоба.

„Лондон не жели да се сукоб заврши и да се решење нађе путем преговора. Сваки дан чујемо позиве да се у Украјину пошаље ново оружје, да се боре до последњег украјинског војника, продужавају сукоб и не почињу преговоре док Русија не буде побеђена. То је илузија, Русију је немогуће победити“, објаснио је амбасадор.

Дипломата је, такође, нагласио да Велика Британије у својој реторици игнорише питања економске перспективе Украјине у случају наставка сукоба и реалних изгледа за пружање тој земљи дугорочне економске и војне подршке од стране западних држава.

Руски амбасадор је, поред тога, истакао да украјинска страна фабрикује информације о војним злочинима руских војника како би спречила одржавање преговора.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/rs.sputniknews.com