Русија Србија

РУСИЈА СЕ НАДА ДА ЈОЈ СРБИЈА НЕЋЕ УВЕСТИ САНКЦИЈЕ

„Санкције нису пријатељски корак, посебно не санкције ових димензија“

Руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко изјавио је да се Москва нада да Србија неће променити став о увођењу санкција Русији.

Амбасадор је за Радио-телевизији Војводине изјавио да „санкције нису пријатељски корак, посебно не санкције ових димензија“ и изразио је наду да се Србија неће придружити санкцијама Русији.

Он је навео да је „та нада доста чврста, на основу изјава на највишем нивоу“.

– Најважније је да се Србија истрајно, достојанствено, и уз поштовање националних интереса не придружује санкцијама против Русије – рекао је руски амбасадор.

Говорећи о гласању Србије у Уједињеним нацијама, Боцан Харченко је рекао да Европска унија и Вашингтон врше притиске и прете Србији и да кораке које је Србија предузела тумаче као последицу тог притиска.

Он је рекао и да с обзиром на братске и стратешке односе са Србијом, Русија разуме какав је притисак на Београд.

Упитан о гасу, Боцан Харченко је рекао да је то једна од најважнијих тема, да су припреме за преговоре о снабдевању и цени гаса у току и да нема сумње да ће Русија узети у обзир да је Србија пријатељска земља са којом има стратешке односе.

– Биће узет у обзир да Србија није увела санкције Русији, али и тржишни услови морају бити узети у обзир – рекао је Боцан Харченко.

Кад је реч о Косову, рекао је да став Русије неће бити промењен, те да Москва сматра да је Косово преседан и да су Крим, Доњецк и Луганск различита питања у односу на Косова, преноси Радио-телевизија Војводине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031