Русија

Русија се неће зауставити – Ускоро почиње трећа фаза…

Руска Федерација, у оквиру специјалне операције денацификације и демилитаризације, планира да преузме контролу над неколико стратешки важних региона Украјине.

До овог закључка је дошао Игор Коротченко, познати руски војни експерт и главни уредник часописа Национална одбрана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у свом ауторском Телеграм каналу детаљно говорио о будућим плановима Оружаних снага Русије, а открио је и детаље треће фазе руске специјалне операције у Украјини.

Игор Коротченко је на интернету објавио чланак у коме је наговестио да ће после пораза украјинских трупа у Донбасу Русија почети спровођење треће фазе специјалне операције.

Оружане снаге Русије, заједно са јединицама Народне милиције ДНР и ЛНР, спровешће даљи сет мера за денацизацију и демилитаризацију Украјине.

Војни експерт је уверен да ће током треће фазе специјалне операције Русија почети да ослобађа поједине украјинске регионе.

Биће предузете мере за успостављање контроле над неколико региона Украјине, који су од стратешког значаја за Русију.

Реч је о јужним територијама Украјине, што ће омогућити Москви да добије копнени коридор до Крима и Придњестровља.

„По завршетку битке за Донбас, трећа фаза је успостављање контроле над областима Харков, Запорожје, Одеса и Николајев“, објаснио је специјалиста.

Коротченко је изразио уверење да би друга фаза руске специјалне операције могла да буде завршена у догледно време.

Руска армија је постигла значајне резултате у вези са опкољавањем украјинских милитаната у Донбасу, чиме ће се брзо и ефикасно постићи предаја јединица Оружаних снага Украјине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

Ознаке