Русија

Русија спремна да преда! Огласило се министарство одбране

Стравичан призор затекла је руска војска у челичани у Азовстаљу.

Руско министартсво одбране саопштило је да је руска војска пронашла комби са телима украјинских милитаната у подрумима Азовстаља, испод којег су биле четири мине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјинске снаге су, повлачећи се, оставиле комби с телима 152 милитаната у подземним комплексима челичане у Азовстаљу, поставивши испод њега мине у намери да за то буде оптужена Русија, саопштило је данас руско Министарство одбране.

Портпарол министарства Игор Конашенков рекао је на редовном брифингу да је руска војска пронашла четири мине испод комбија и да је на основу резултата испитивања заробљених азовских милитаната утврђено да су тела погинулих минирана по директном наређењу Кијева како би се оптужила Русија да намерно уништава посмртне остатке и спречава њихово одношење ради предавања рођацима.

„Циљ је био да се на тај начин спаси политичка “репутација“ кијевског режима и лично украјинског лидера Володимира Зеленског“, рекао је Конашенков, а преноси Тас с.

Руско министарство одбране је додало да ће у блиској будућности тела украјинских милитаната и војника пронађена на Азовсталу бити предата представницима Украјине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Танјуг