Свет

РУСКИ БОМБАРДЕР РАЗНЕО УКРАЈИНСКЕ ПОЛОЖАЈЕ!

Министарство одбране Русије први пут приказало удар Су-24М на изузетно малој висини.

Министарство одбране Руске Федерације показало је снимак како руски бомбардер Су-24М гађа украјинске положаје на изузетно малој висини, а такав снимак са Су-24М у реалним борбеним условима до сада није приказан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку се види како Су-24М лети великом брзином у нивоу дрвећа. Затим баца бомбе са падобраном и брзо одлази. После неког времена следи серија експлозија на земљи.

Појаснили су да су за уништавање утврђених објеката коришћене ваздушне бомбе за високоексплозивно дејство, што је омогућило постизање највеће ефикасности, пренела је агенција РИА.

Како наводи агенција, ударац је задат камуфлираним утврђеним положајима украјинских трупа. „Бомбардовање дуготрајних објеката утврђеног рејона извршено је из слободног маневра са изузетно ниске висине“, саопштено је из ресора.

Су-24М је надзвучни бобени совјетски авион, с променљивом геометријом крила. Налази се у масовној оперативној употреби Ратног ваздухопловства Руске Федерације, а раније и Совјетског Савеза. Развијен је као фронтални бомбардер. У наменским варијантама, успешно покрива и више других допунских области примене, као оперативно-тактичко извиђање и електронско ратовање.

Променљива геометрија крила му омогућава адаптацију на контрадикторне услове аеродинамике, у широком распону режима лета, услова полетања, слетања и надзвучних брзина.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО