Православље

СЕДАМ НАЈЈАЧИХ СВЕТСКИХ СИЛА И ЕУ СПРЕМАЈУ УДАР НА РУСИЈУ!

Немачки министар финансија Кристијан Линднер рекао је за четири европска листа да је отворен за идеју о одузимању руске државне имовине.

Кремљ је у уторак рекао да би била „потпуна крађа“ да Г7 и Европска унија заплене замрзнуте резерве Русије и потроше их у име Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Немачки министар финансија Кристијан Линднер рекао је за четири европска листа да је отворен за идеју о одузимању руске државне имовине за финансирање реконструкције Украјине и да се о предлозима у том смислу већ расправља међу Г7 и ЕУ.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је новинарима да нико није обавестио Русију о таквој иницијативи, за коју је рекао да би била „незаконита, еклатантна и наравно да захтева одговарајући одговор… То би, у ствари, била чиста крађа“.

Група седам великих западних сила забранила је трансакције са руском централном банком и замрзнула њену имовину у њиховим јурисдикцијама, вредну око 300 милијарди долара, након што је Русија у фебруару покренула, како је назвала, своју специјалну војну операцију у Украјини.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО

Ознаке