Регион

СНИМАК КОЈИ ЈЕ НАСМЕЈАО ЦЕО РЕГИОН: Босанац учи ћерку математику – КАКО БОНА? (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

За савладавање једног од најозлоглашенијих предмета међу ђацима, математике, често не помажу ни захтеви, молбе и претње, па родитељима неретко не преостаје ништа друго него да седну са децом и проведу сате у решавању задатака.

Са друге стране, сви се сећамо тих драматичних тренутака из детињства, док приватни часови још увек нису били толико популарни као данас, када отац или мајка седну за сто да нам покажу како стоје ствари. Сваки задатак објашњавали су нам, у просеку, између 10 и 50 пута док ми, уместо на минусе, плусеве и заграде, покушавамо да се концентришемо на цику деце са улице. И тако све док једна страна не изгуби живце. Било је ту и суза и претњи, али су се задаци пре или касније завршавали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Управо једну такву трауму код твитераша је недавно успео да пробуди отац из Босне, када је подељен његов снимак на којем објашњава ћерки математику.

„Па пиши“

– Да пишем 12, је л’?

„Па, прво постави задатак!“

– Па, како ћу га поставити, не знам како да га поставим!

„Па, осам плус четири, у загради. Сачекај, не једнако. То су ваше паре“.

– Пута три?

„Како, бона, пута три?! Ако једна бојица кошта три марке, ви имате оволико пара, за оволико пара, колико можете купити бојица?“, био је упоран стрпљиви тата.

Потом се умешала и, претпоставља се, мама, питајући да ускочи и помогне девојчици да савлада задатак, што је она уз гласно негодовање одбила, а тата само климао главом и стрпљиво наставио своју мисију.

Видео који је назвао „Бесплатне инструкције“, привукао је пажњу корисника друштвених мрежа који су шаљиво признали да им је Босанац пробудио трауме из детињства, док су родитељи само кратко констатовали да разумеју његову муку.

Извор: Блиц