Спорт

Шок! НЕЗАПАМЋЕНО У ТЕНИСКОЈ ИСТОРИЈИ: Федерер и Серена се бришу са листе

ОДЛУКА АТП и ВТА да на Вимблдону нема поена, а да се бришу прошлогодишњи изазвала је доста буде у тениском свету. Многи играчи и играчице ће због тога претрпети штету.

Тако ће Новак Ђоковић после трећег гренд слема у сезони пасти на треће место, а Роџер Федерер и Серена Вилијамс ће нестати са листе. Они неће имати рејтинг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Американка је прошле године испала са Вимблдона у првом колу када је предала меч Александри Саснович при резултату 3:3 услед једног проклизавања и од тада није играла тенис.

Швајцарац је такође последњи турнир одиграо на лондоској трави, али је он стигао до четвртфинала где га је зауставио Хуберт Хуркач.

Када им се одузму ти бодови освојени прошле године обоје ће пасти на нулу и остаће без пласмана на светским листама.

Што се Серене тиче нема никаквих назнака када ће и да ли ће се враћати на терен, док је Федерер најавио повратак у родном Базелу. Роџер планира да још једном игра на Вимблдону. Чак иако то буде ове године ништа се неће променити на листи, јер се поени не добијају.

Њих двоје спадају у једне од најбољих у историји „белог спорта“. Американка има 23, а Швајцарац 20 гренд слем титула. Ипак, сада иако званично нису пензионери неће постојати на светским ранг листама.

 

Извор: Новости.рс