Србија

Шокантне тврдње! „Чуо сам – да се Косово и Албанија уједине, да Србија заузме територију Републике Српске“

Приштина — Посланик ДПК Џавит Хаљити каже да је чуо из високих домаћих и међународних политичких кругова да се говорило о могућности великих промена граница на Балкану

Хаљити је током гостовања на КТВ рекао да се, иако је сматрао да је то немогуће, након рата у Украјини ситуација променила и додао да је и Косову и Србији потребан брз споразум у дијалогу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Србија има велику политику за Балкан. Оно што они зову ‘српско’, желе да буду присутни на целој територији бивше Југославије и имају политички и економски утицај да у једном тренутку постану сила. Мишљење је да би било добро да се Косово и Албанија уједине, да Србија заузме територију Републике Српске и постану два највећа народа. Чуо сам те разговоре у веома високим политичким круговима, па и међународним, чуо сам и Србе и Албанце који о томе говоре. О томе се прича, људи имају право да причају“, рекао је Хаљити, а преноси Косово онлине.

Хаљити сматра и да тзв. Косово има добре шансе да буде примљено у Савет Европе, али додаје да је процедура веома бирократска и да дуго траје.

Истиче да криза у Украјини иде у прилог тзв. Косову и на штету Србије и да би унутар СЕ требало пронаћи лобисте за тзв. Косово.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово Онлине