Свет

Шокантне тврдње! „ПУТИНУ НЕ ТРЕБА НУКЛЕАРНА РАКЕТА, ВРАТИЋЕ АМЕРИКУ У 19. ВЕК“

Сајбернапад на Сједињене Америчке Државе је један од изнуђених потеза које би руски председник Владимир Путин могао да повуче, речи су америчког милијардера и менаџера за софтверску безбедност, Дена О‘Дауда.

Рат у Украјини траје више од три месеца, а крај се не назире. Према речима војних и технолошких стручњака, Владимир Путин би у случају нужде могао да посегне за оружјем које би „Сједињене Америчке Државе вратило у 1820. годину“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Аутомобили на даљинско управљање, струјне мреже, хидроелектране, па чак и болнице – све је повезано на интернет у нађем друштву. Владимир Путин, или терориста, би могао да проузрокује ‘сајбер 9/11‘ који би у потпуности уништио наше друштво. Ако би се то десило, наши супермаркети би се испразнили за један дан, не би било струје, а транспортне линије по земљи би биле тотално паралисане“, рекао је О‘Дауд, амерички милијардер и менаџер за софтверску безбедност.

Он је изразио своје сумње и страхове у вези овог потенцијалног апокалиптичног дана за народ Сједињених Америчких Држава. Према његовим речима, сајбер напад може бити и гори од нуклеарног напада, а народ уопште није свестан тога.

„Одједном бисмо се инстант вратили у 1820. годину, живот би био као у то време. Била би тотална катастрофа“, наводи О‘Дауд.

Он је софтверски инжењер који је креатор безбедних оперативних система који користе министарство одбране САД, као и аеро-саобраћај, укључујући и НАСА.

„Када би све нестало, не бисмо више ни размишљали о климатским променама, као ни о порезима. Не бисмо мислили ни о чему другом осим о пуком преживљавању. Овај проблем постао је много већи од тренутка када је Русија напала Украјину“, додао је О‘Дауд.

Осврнуо се и на односе Русије са западним светом.

„Овај рат је повећао тензије западног света и Русије. То повећава вероватноћу сајбер напада на нашу инфраструктуру. Да би нас уништио, Путину није потребна нуклеарна бомба већ сајбер бомба“, закључио је О‘Дауд.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс