Свет

Шокантне тврдње! У АЗОВСТАЉУ ЈЕ НЕКОЛИКО КРУПНИХ ЗВЕРКИ КОЈЕ ЗЕЛЕНСКИ ПО СВАКУ ЦЕНУ МОРА ДА ИЗВУЧЕ

Фото: Фејсбук принтскрин

„Под маском разговора о цивилима, Зеленски жели да искористи УН да евакуише терористе и бандите из Азовстаља. Дакле, УН треба да одлуче: да ли се залажу за евакуацију цивила или су то и даље милитанти?“, рекао је посланик Државне думе Олег Морозов

Раније је председник Украјине изнео мишљење да је уз помоћ УН могуће деблокирати Азовстаљ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Зеленски око ове ситуације ствара неку врсту мита, чија је суштина да Русија и руске трупе наводно спречавају цивиле да напусте фабричке тамнице. Иза овога стоји ценкање“, рекао је руски парламентарац Олег Морозов.

„Постојао је јасан одговор са наше стране по овом питању: ми не спречавамо излазак цивила, а војска треба да оде са подигнутим рукама и без оружја. Цивили могу да користе хуманитарне коридоре у било ком тренутку. Зеленски, напротив, наставља да шири своју митологију како би користио УН и западне покровитеље као инструмент притиска на Москву“, нагласио је посланик.

Он каже да је „апсолутно јасно да је Зеленски већ изгубио Мариупољ и питање је колико дана касније ће се бандити у катакомбама предати“.

„Да Зеленски није био заинтересован за конкретне особе који су у Азовстаљу, он би их одавно прогласио мртвима, као што је то чинио много пута раније. Али очигледно се води борба за одређене ликове које желе да извуку и покушају да сакрију од правде“, приметио је руски парламентарац и појаснио улогу УН у драми око Азовстаља:

„Генерални секретар УН Антонио Гутереш каже да би УН могле да буду гарант да се сви извуку из Азовстаља. Кога да изведем? УН морају одлучити. Ако цивили – па молим. Спремни смо да их ослободимо хуманитарним коридорима. Ако говоримо о милитантима, онда то уопште није задатак УН.“

Морозов закључује да нема пуно могућности и да је решење кризе у Азовстаљу једноставно.

„Због тога Гутереш сада може само да изврши притисак на Зеленског да нареди својим бандитима да ослободе цивиле, ако су тамо. Управо то је задатак Гутереша и свих међународних. УН овде немају другу мисију и не могу је имати. А ако генерални секретар организације жели да спасе милитанте, онда ово више није хуманитарна мисија, већ рад на подршци тероризму. Мислим да то није у интересу УН“, резимирао је посланик.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Информер.рс/vz.ru