Свет

Шокантне тврдње! УКРАЈИНА МОЖЕ БИТИ ПРИНУЂЕНА ДА СЕ СПОЈИ СА ПОЉСКОМ? Ево шта следи!

Садашња политика Кијева прети земљи губитком државности, изјавио је бивши председник Украјине Виктор Јанукович, преносе РИА Новости

Апел политичара је на друштвеним мрежама објавио његов представник Јуриј Кирасир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Колико год ми је болно писати о томе данас, али државност Украјине је у изузетној опасности. Прети јој потпуно уништење. Притом се не ради само о ризику губитка огромних територија у јужно и источно од земље“, написао је Јанукович.

По његовом мишљењу, Украјина може бити принуђена да се фактички споји са Пољском, пошто јој стање економије не дозвољава да брани свој суверенитет.

„То ће бити резултат остварења европског сна, због којег је украјински народ наводно отишао на свој последњи Мајдан“, додао је он.

Јанукович је приметио да Пољска памти не само септембар 1939, већ и март 1923, када су „у Паризу амбасадори земаља Антанте коначно укључили територије Источне Галиције и западног дела Волиније у другу Комонвелт“.

“ Што се тиче Русије, Украјина ће са њом морати да седне за преговарачки сто. Запад ће га гурнути на ово, укључујући и Сједињене Државе. Ништа не може да траје вечно, а снабдевање Украјине оружјем у овом случају није изузетак“, сугерисао је политичар.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Новости