Србија

СТЕФАНОВИЋ ПОЗВАО МЛАДЕ НА СЛУЖЕЊЕ ВОЈСКЕ: Ово је плата која вас очекује

КАКО преносе медији, министар одбране Небојша Стефановић позвао је данас младе да се пријаве за добровољно служење војног рока и постану део нашег великог јединственог тима Војске Србије који се свим срцем бори за нашу земљу.

– Ако сте одважни, храбри, умете да функционишете у тиму и ако сте спремни да стичете нова знања и вештине, а то је пожељно свуда у свету да радите на себи, дођите и пријавите се до краја маја за добровољно служење војног рока. Желимо да упознате нашу војску, да видите колико је данас опремљенија, колико је савремена и колико кроз њу можете да унапредите себе – рекао је Стефановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Захваљујући поједностављеним процедурама млади данас одмах по одслужењу добровољног војног рока могу постати професионални војници, уколико су заинтересовани за то. Такође, и уколико нису свакако ће бити опремљени новим знањима за даљи живот и за бављење различитим цивилним пословима.

– Плата на добровољном служењу војног рока коју Војска данас нуди, што наравно није пресудно, износи око 38.000 динара месечно. Оно што јесте важно, што је заправо најважније – да морате да волите Србију. У супротном, чак и да имате способности јунака из акционих филмова нисте за овај тим. Зато ако волите Србију, ако сте спремни да радите на себи, да учите од најбољих, да стичете нова знања и вештине, упознате нашу технику, технологију и све оно што Војска данас има, дођите и постаните део тима Војске Србије, дођите да добровољно служите војску – поручио је министар Стефановић.

Извор: Нпортал