Свет

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ: „Не дајте ни цента Зеленском“

Након што је амерички сенатор Ранд Пол блокирао усвајање закона о помоћи Украјини од 40 милијарди долара, још један званичник САД је рекао да је против.

Наиме, Пол Госар,републикански члан Представничког дома из Аризоне написао је на Твитеру да је новац који америчка влада намерава да издвоји за подршку Украјини расипање новца пореских обвезника, пренеле су РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Прошле године је Зеленски некако зарадио сто милиона долара као државни службеник. Шта мислите, где ће заправо отићи већина од 40 милијарди долара понуђених Украјини? Не треба да шаљемо ни цента“, написао је он.

Према његовим речима, председник Џо Бајден намерава да покрене посреднички рат са Русијом, што ће се испоставити као грешка за Америку са последицама на глобалном нивоу.

„Влада Сједињених Држава треба да се бави унутрашњом политиком: да реши проблеме са јавним дугом, инфлацијом и имиграцијом“, нагласио је Госар, образлажући одлуку да се гласа против помоћи Кијеву.

Ове недеље, Представнички дом САД одобрио је пакет помоћи Украјини од 40 милијарди долара. Документ је послат у Горњи дом, али га је тамо блокирао сенатор Кентакија Ренд Пол.

Према његовим речима, САД у садашњим условима једноставно не могу себи да приуште да играју улогу светског жандарма на штету сопственог буџета.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс