Свет

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Ово је предлог за ХИТНО РЕШЕЊЕ за Украјину, у супротном Европи прети нови, ВЕЛИКИ РАТ!

Бивши амерички државни секретар, геополитички консултант Хенри Кисинџер (99) позвао је Запад да престане да покушава да порази руске војнике у Украјини јер би њихов пораз могао дугорочно да дестабилизује Европу.

Кисинџер је у оквиру Светског економског форума (WЕF) у Давосу разговарао с његовим оснивачем и извршним председником Клаусом Швабом (84) и током разговора рекао да би пораз Руса био фаталан за Запад јер би довео до реорганизације европске хијерархије моћи, преноси британски Телеграф.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кисинџер је рекао и да рат у Украјини не би смео да потраје још дуго.

Британски лист наводи да дипломата само што није рекао Западу да притисне Украјину да прихвати услове обуставе ватре који нису у складу са њеним тренутним циљевима и ситуацијом на терену.

Предлог решења: Линија раздвајања

„Преговори морају да почну у наредна два месеца јер ће се иначе створити тензије преко којих неће моћи тако лако да се пређе. Идеално, линија раздвајања требало би да буде повратак на претходно стање ствари. Инсистирање на наставку ратовања након што прођу та два месеца не би довело до слободе Украјине, већ до новог рата против саме Русије“, рекао је он.

Кисинџер је додао да је Русија већ 400 година део Европе те да је у кључним тренуцима била гаранција да ће се одржати равнотежа моћи на Старом континенту.

Опасност од савеза Русија – Кина

„Европски лидери не би смели да забораве на дугорочне односе и не би смели да ризикују до те мере да Русија и Кина постану трајни савезници“, упозорио је он. – рекао је искусни политичар.

Кисинџер је Украјини поручио да „усклади своје јунаштво са мудрошћу“ и додао да би Украјина требало да буде неутрална тампон-зона, а не гранична земља.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс