Србија

СТРАВИЧНА САОБРАЋАЈКА КОД КОВИЉА: Аутомобил смрскан, погинуо мушкарац, девојчици (7) и жени се боре за живот

Хрватски држављанин (56) погинуо је на лицу места приликом удеса код Ковиља надомак Новог Сада док су његови сапутници, две жене и двоје деце, сви држављани Македоније, превезени у новосадски Ургентни центар Клиничког центра Војводине и у Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине где се, како сазнаје „Блиц“, лекари боре за живот повређене девојчице старе седам година и једне женске особе.

То су за „Блиц“ потврдили и надлежни из Завода за хитну медицинску помоћ чије су екипе лекара са двоје амбулантних кола на лице места стигли у рекордном року заједно са полицијом и ватрогасном екипом која је извлачила повређене из смрсканог аутомобила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Лекарске екипе могле су само да констатују смрт старијег мушкарца који је погинуо на лицу места док је једна старија женска особа без свести превезена у Ургентни центар Клиничког центра Војводине на реанимацију заједно са још једном женском особом старом 32 године која је била у свесном стању. У удесу су повређени и девојчица стара 7 година и дечак стар 10 година који су превезени у новосадски Институт за здравствену заштиту деце и омладине на даљу дијагностику – кажу у Заводу за хитну медицинску помоћ.

У Институту за здравствену заштиту деце и омладине изјавили су за „Блиц“ да је седмогодишња девојчица животно угрожена док је десетогодишњи дечак, за кога незванично сазнајемо да је брат повређене девојчице, ван животне опасности.

– Девојчица се налази у операционој сали где се лекари боре за њен живот јер је задобила повреде главе и има унутрашње крварење док је код дечака након детаљног прегледа и дијагностике утврђено да је добро и да има мање повреде у виду модрица – кажу за „Блиц“ надлежни из Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

У ПР служби Клиничког центра Војводине рекли су за „Блиц“ да су у Ургентни центар примљене две женске особе са тешким телесним повредама у виду мултиплих трауматских повреда главе и тела.

– Након иницијалних реанимационих поступака, спроведене дијагностике и оперативног третмана једна пацијенткиња је тешког општег стања, хемодинамски нестабилна и смештена је Ургентни центар КЦВ. Код друге пацијенткиње тренутно се спроводи дијагностика и збрињавање повреда – кратко су рекли у Клиничком центру Војводине.

Како је „Блиц“ већ извештавао, удес се догодио данас око 11.50 часова на ауто-путу Е-75 Београд – Нови Сад када је аутомобил марке „пежо“ македонских регистарских ознака у коме су били погинули возач и повређени, из за сада непознатих разлога слетео са пута.

Извор: Блиц