Русија

СТРАВИЧНО УПОЗОРЕЊЕ! Русија у случају пораза би могла да посегне за нуклеарним оружјем

Главна уредница руске државне телевизије РТ Маргарита Симоњан рекла је да ће се “ствари лоше завршити за читаво човечанство“ ако Русија не однесе војну победу против Украјине, наговештавајући нуклеарни удар ако земља изгуби рат.

Руски медији који подржавају државу постали су озлоглашени по својим антиукрајинским галами од избијања рата 24. фебруара., преноси Дејли мејл.

Последњи такав “испад“ био је од стране Симоњанове са РТ-а, која је студирала у САД и рекла руским гледаоцима да треба да се радују чињеници да њихова деца никада неће добити западно образовање.

– Сви они верују да ћемо ми изгубити и да ће Запад победити. Не разумеју да је то немогуће. То је једноставно немогуће, то се никада неће десити, рекла је Симоњан, наговестивши да би Русија у случају пораза могла да посегне за нуклеарним оружјем, преноси Дејли мејл.

– Када људи питају колико ће ово трајати, у смислу нашег отуђења, сукоба са Западом, видим само једну верзију догађаја: Људи, ово је заувек. Навикните се на овај нови живот, додала је директорка РТ-а.

Она је рекла да “храбри нови свет“ више неће бити отворен за људе који желе да студирају на западу, поручивши гледаоцима да се навикну на растућу изолацију Русије и поручила да ће људи бити захвални да њихова деца у будућности не студирају у западним институцијама.

– Без обзира шта се дешава или како се понашамо, наша конфронтација са њима трајаће до краја живота, додала је она.

Упозорења која је Симоњан упутила долазе усред извештаја да ће Русија ускоро имати 50 потпуно нових нуклеарних пројектила способних да све непријатеље сведу на “нуклеарни кратер“, упозорио је шеф свемирске агенције те земље.

Дмитриј Рогозин, шеф Роскосмоса и непоколебљиви Путинов савезник, рекао је да ће десетине нових ракета Сармат-2 бити распоређене до јесени како би угрозиле непријатеље Русије.

Као демонстрацију моћи Сармата, показао је снимак 26 стопа дубоке и 66 стопа широке рупе коју је направила једна од ракета када је испаљена без бојеве главе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031