Русија

Свет на ногама! ПРОНАЂЕНИ РУСКИ ВОЈНИ ДОКУМЕНТИ: Окупација целе Украјине, брзи напад на Кијев…

Украјински званичници саопштили су у среду да су у Сумској области пронашли руске војне документе

У документима се види да је руска војска, бар у првим данима инвазије, намеравала да заузме целу територију Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према саопштењу које је потписао шеф украјинске Државне истражне канцеларије Алексиј Сухачов, документи, укључујући и ратне планове, пронађени су у североисточном граду Тростјанец у Сумској области, који су украјинске снаге ослободиле крајем марта након месец дана окупације.

Сухачов тврди да су истражитељи пронашли „важне документе војника Оружаних снага Руске Федерације који дају јасан увид да се Русија спремала да окупира целу територију Украјине“. Он је такође рекао да ће све ове информације бити детаљно проучене и додати у досије о документованим руским ратним злочинима.

Саопштење о пронађеним документима део је ширег извештаја Државне истражне службе, која је прегледала више од 2.000 хектара ослобођеног града, евидентирајући штету и друге доказе. У резимеу објављеном преко друштвене мреже Телеграм, истражитељи тврде да су пронашли неколико локација на којима су руске снаге мучиле цивиле.

„Пријављена су најмање 34 случаја противправног лишења слободе и мучења цивила“, наводи се у резимеу.

„На месту злочина пронађени су штапови, лисице, металне игле и одећа жртава са траговима крви. Извршено је 29 увиђаја и ексхумирана су тела 23 жртве, међу којима двоје деце.“

Руски војни документи, ако су аутентични, додатно би подржали западне обавештајне званичнике, који су рекли да је првобитни план председника Владимира Путина био брзи напад на престоницу Кијев, за који се нада да ће обезглавити украјинску војску и олакшати окупацију целе територије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Јутарњи лист