Русија

СВИ СУ НА ОВО ЧЕКАЛИ – ПУТИН СПРЕМАН ДА ПРЕГОВАРА!

Аустријски канцелар Карл Нехамер је разговарао са Владимиром Путином о преговорима о пшеници која стоји у украјинским лукама.

Руски председник Владимир Путин спреман је да преговара о пшеници која тренутно стоји у украјинским лукама, изјавио је у петак аустријски канцелар Карл Нехамер после телефонског разговора са руским лидером.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путин је такође спреман да размени ратне заробљенике и обећао је да ће разговарати са Кијевом о том питању, рекла је аустријска канцеларка после 45-минутног разговора.

Путин је рекао да ће Црвени крст добити приступ ратним заробљеницима, додао је Нехамер. Према његовим речима, Москва је показала флексибилност у решавању проблема извоза украјинских житарица, који Русија блокира.

„Путин је сигнализирао да је спреман да дозволи извоз преко морских лука. У ту сврху луке би требало да буду очишћене од мина, нагласио је аустријски канцелар.

Путин му је такође рекао да Русију не треба кривити за проблеме са ланцима снабдевања храном, саопштио је Кремљ. Аустрија покушава да настави дијалог са свим странама у сукобу у складу са својом традицијом „активне неутралности“, пише агенција дпа.

Нехамер је рекао и да је разговарао са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, који планира да се види са зараћеним странама наредних дана како би поново покренуо преговарачки процес.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО