Православље

ТАЈНА УСПЕХА У ЖИВОТУ: Само једна ствар је потребна да будете срећни и успешни

Ако хоћеш благослове у свом животу, ако хоћеш да искусиш Божију силу у свом животу, ако хоћеш да имаш изванредан напредак и успех не само у духовном већ и у сваком другом смислу, онда почни ЧИНИТИ ОНО ШТО БОГ КАЖЕ. ”Што год вам рече, учините.” (Јеванђеље по Јовану 2, 5).

Када смо послушни Богу, онда смо непрекидно обасути Његовим благословима.

Бог благосиља људе, који осећају потребу за Њим. Што год имају већу потребу, глад и жеђ за Богом, то су већи и Божији благослови.

Да бисмо били срећни, потребно је испунити ум Божијом Речју – Библијом. Многи људи свакодневно читају новине од почетка до краја, а никада нису прочитали Свето Писмо. Не требају нам речи овог света, зла дешавања по целој планети. Требало би да смо жељни Добре Вести, Христових Заповести и Божије Речи, која је записана у Библији.

Ево рецепта за радост; ”Али ко проникне у савршени закон слободе и остане у њему, и не постане заборавни слушалац него творац дела, тај ће бити БЛАЖЕН У ДЕЛАЊУ СВОЈЕМУ.”

Објашњење рецепта за срећу је:

– слушати Божију Реч,

– изучавати Божију Реч,

– испуњавати Реч Божију,

– не заборављати Реч Божију

Можда вам се не чини да је ово истинито. Ипак, овај свет је Божији, Он Га је створио и Он Га одржава; ”Господња је земља и све што је год у њој, васељена и све што живи у њој.” (Псалам 43, 7). Цео створени свет је препун мудрости и савршенства Онога, који га је створио; ”Небеса казују славу Божију и дела руку Његових гласе свод небески.” (Псалам 19, 1).

У овом свету владају Божија правила, па ако желимо радост, испуњеност, животни успех и благослове, неопходно је да будемо у складу са Божијом Правдом, Мудрошћу и Љубављу, тако што ћемо поштовати Његове законе.

Када испуњавамо Божије Законе онда искуствено спознајемо да се у њима крије животна радост; ”И дадох им уредбе Своје и објавих им законе Своје, које ко врши ЖИВ ЋЕ БИТИ.” (књига пророка Језекиља 20, 11).

Извор: Опанак.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031