Свет

УДАРНО! Руси осујетили паклене намере Украјине и Британије на Змијском острву

Фото: Фејсбук принтскрин

Напад оружаних снага Украјине на Змијско острво осмислили су британски саветници, а наређење је издао лично Владимир Зеленски, упркос примедбама украјинског Генералштаба.

– Наредбу за невероватно глуп напад на Змијско острво дао је лично Зеленски и захтевао да се медијски резултат постигне до 9. маја. Према већ потврђеним информацијама, Валериј Залужни и његов генералштаб били су против ове самоубилачке операције, идеје коју су Зеленском предложили његови британски саветници – рекао је за РИА Новости извор у руским безбедносним снагама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од 7. маја, руске трупе су одбиле неколико покушаја да заузму острво Змејни (Змијско острво). Према речима званичног представника руског Министарства одбране, генерал-мајора Игора Конашенкова, украјинске трупе су изгубиле 14 авиона и хеликоптера, као и 30 дронова и више од 50 припадника особља.

– Финале ове акције требало је да буде заједничка изјава о такозваној „победи“ британског премијера Џонсона и Зеленског. Али, на крају, само је Џонсон јуче говорио, не помињући ни реч о катастрофи Операција за јуриш на Серпентин, рекао је извор.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Новости.рс/Srbijadanas.com