Србија

УДАРНО! Вучић: „Путин ми је рекао да постоји ратни споразум између Москве и Кијева“

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Русије Владимиром Путином.

Председник Србије Александар Вучић и руски лидер Владимир Путин разговарали су телефоном о ситуацији у Украјини и развоју догађаја око Косова, саопштио је Кремљ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Одржан је телефонски разговор председника Руске Федерације Владимира Путина са председником Србије Александром Вучићем… Договорено је, између осталог, да Русија настави несметане испоруке природног гаса Србији“, наводи се у саопштењу.

„Настављена је размена мишљења о бројним међународним темама – ситуацији у Украјини и развоју ситуације око Косова“, додаје се у тексту.

Вучић је рекао да је имао конструктиван разговор са председнико Руске Федерације.

„Имали смо врло добар разговор, говорили смо о више тема, најважнија за нас је била наши билатерални односи. За нас је било најважније истек гасног споразума, 31. маја. Оно што могу да кажем је да смо договорили главне елементе који су веома повољни по Србију. Оно што мо договорили је да ћемо потписати уговор на 3. године, не на месец дана како су неки предвиђали, што одговара Србији и под два је да ће платформа и формула бити иста, тако да ће цена бити повољна“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да му је Путин рекао каква је ситуација на терену, на ратишиту, као и да постоји споразум који је на столу у Москви и Кијеву, али да то није тема, како је рекао, којом ми морамо да се бавимо.

Он је рекао да му је Путин рекао да кад год има потребу може поново да га позове.

Вучић је осврнуо на долазак Виоле вон Крамон у Србију.

„То се не зна кад ко долази. Она долази у своје име. Добиће и одговору у складу са политиком Републике Србије. Размена мишљења је увек добро дошла, али много је битније шта мисли Вархељи“, рекао је Вучић.

Из кабинета председника Србије саопштено је да ће се састати са посланицом Европског парламента Виолом вон Крамон у понедељак, 30. маја 2022. године у 10.30 часова, у згради Генералног секретаријата председника Републике.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг