Свет

Украјина ће се дефинитивно распасти

Фото: Фејсбук принтскрин

Украјина као држава у садашњим границама неће се очувати, сматра заменик председника војно-цивилне администрације Херсонске области Кирил Стремоусов.

„Нажалост, они који су у протекле три деценије били на челу Украјине, довели су је до распада и уништења. То је већ неизбежно и питање је времена“, рекао је Стремоусов за Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, југоисточни део Украјине током специјалне операције за њену денацификацију и демилитаризацију биће ослобођен од нацистичке власти, а западни региони ће ући у састав Пољске.

„Са стране Западне Украјине ће доћи Пољска која ће тамо градити своју државност. Не сумњам у то, узимајући у обзир историјску прошлост Украјине. Нико неће оспоравати мишљење оних људи који настављају да буду нацисти, нико их данас неће мењати и убеђивати. Нека живе са Пољском“, рекао је Стремоусов.

Према његовим речима, многи становници централне и југоисточне Украјине већ су схватили да је демократија у украјинском стилу – скривени фашизам.

Руске снаге су током специјалне операције Украјине преузеле контролу над целом Херсонском области на југу земље и азовским делом Запорошке области. У регионима су формиране цивилно-војне управе, почело је емитовање руских ТВ канала и радија и обнављају се трговинске везе са Кримом.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: rs.sputniknews.com