Свет

Украјина у шоку! НЕМЦИ НАШЛИ НАЧИН ДА ПРОФИТИРАЈУ ОД РАТА

Немачки произвођач оружја Рајнметал потврдио је данас да због рата у Украјини и најављених инвестиција у Бундесверу ове године очекује снажан раст прихода, после стагнације у првом кварталу

Њихов приход био је на нивоу истог периода прошле године и износио је 1,3 милијарде евра. Консолидовани оперативни профит је порастао за 10 одсто на 92 милиона евра. Нето добит је порасла за 52 одсто на 61 милион евра. Потражња расте и учетворостручила се у одељењу артиљерије и муниције, достигавши 1,1 милијарду евра, захваљујући пре свега великој поруџбини муниције из Мађарске, „тешкој” неколико стотина милиона евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Компанија и даље очекује да ће приход ове године скочити 15 до 20 одсто, под условом да влада стави на располагање најављених 100 милијарди евра за модернизацију „Бундесвера“, уз програм наоружања који би требало да траје неколико година, рекао је извршни директор Армин Папергер.

Убрзо након руске инвазије на Украјину, „Рајнметал“ је објавио списак војне опреме, укључујући тенкове, камионе и муницију, која ће бити доступна релативно брзо, надајући се да ће немачка влада купити бар неке од тих производа.

С обзиром на претњу коју представља Русија, Рхеинметалл очекује више наруџбина и из иностранства. Немачки произвођач оружја се нада да ће Украјини испоручити оклопне транспортере „Мардер“ и борбене тенкове „Леопард“, који су стари, али се могу модернизовати, напомињу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Слободна Босна