Свет

УКРАЈИНЦИ ТВРДЕ: Хрватска ће блокирати улазак Шведске и Финске у НАТО?

Фото: јутјуб

Кијев Индепендент, један од главних украјинских медија, на свом Твитер налогу пише да ће Хрватска блокирати улазак Шведске и Финске у НАТО.

„Хрватска ће блокирати улазак Шведске и Финске у НАТО. Хрватски председник Зоран Милановић рекао је да ће наложити сталном представнику земље при НАТО-у да гласа против тог потеза“, пише тај медиј.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Чланство две нордијске земље зависиће од тога хоће ли изборни закон у БиХ бити промењен, рекао је Милановић, додавши да се Хрвати у БиХ уништавају као политички ентитет“, стоји у објави Кијев индепендента.

Подсетимо, Финска и Шведска у среду су и званично предале захтев за чланство у НАТО, али на првом састанку унутар Алијансе никаква одлука у вези тог захтева није донета јер је Турска то блокирала.

Председник те земље Тајип Реџеп Ердоган данима је упозоравао да Финска и Шведска неће добити турско „да“ за улазак у НАТО.

С друге стране, о тој теми у среду је говорио и хрватски председник, на који се КИјев индепендент позива, а који је рекао да би Хрватска требало да се угледа на Тусрку, а не да ради све супротно од тога.

О МИлановићу је говорила и Јулија Мендел, бивша портпаролка Володимира Зеленског.

„Хрватски председник такође жели да блокира улазак Финске и Шведске у НАТО. Претпостављам да неки политичари само желе да се ценкају и добију оно што желе да би омогућили побољшање глобалне безбедности. Вреди додати да је хрватска влада (која одлучује о томе и има већину у сабору) апсолутно за Финску и Шведску у НАТО-у“, написала је на она Твитеру.

 

 

 

 

 

 

Извор: Index.hr