Свет

УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ ЧЕКА ПАКАО: Овим јединицама нема спаса

Око 16.000 украјинских војника и плаћеника завршило је у котлу код Северодоњецка и Лисичанска у Луганској Народној Републици, рекао је Виталиј Кисељов, помоћник министра унутрашњих послова ЛНР, преноси РИА Новости.

– Има их укупно 15-16 хиљада, рекао је он, одговарајући на питање водитеља да ли се заиста „огромна група националиста из Оружаних снага Украјине“ нашла у котлу на подручју ових градова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је нагласио да је главни задатак јединица Оружаних снага Украјине код Лисичанска и Северодоњецка уништавање инфраструктуре.

– Да сруше што је више могуће, да нанесу штету и онда сав тај терет пребаце на Руску Федерацију. Да застраше цивилно становништво да осећа страх дуги низ година. То је њихов задатак, рекао је Кисељев.

Он је додао да је овим трупама највероватније наређено да се не повлаче.

– Тако се исто десило у Рубижноју, заробљеници су нам рекли да су више пута апеловали на команду, али им је забрањено да се предају, и наређено да дају отпор до смрти, док су виши официри побегли месец дана раније, закључио је помоћник начелника Министарства унутрашњих послова ЛНР.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости/Ало