Русија

Улазак специјалног америчког батаљона у Румунију, веома је опасан за Русију! Ево шта се спрема!

Бивши министар одбране ДНР Игор Гиркин (Стрелков) прокоментарисао је речи румунског председника Клауса Јоханиса који је одобрио улазак у земљу америчког Страјкер батаљона и борбене јединице Ф-35.

Према његовим речима, сврха увођења трупа треба да буде војни пораз Русије у Украјини и њена умешаност у рат против Кине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уопште не сумњам, ни мало. Они планирају офанзиву, и не само у Придњестровљу, планирају да униште целу Руску Федерацију “, рекао је Стрелков.

Према његовим речима, НАТО очекује да нанесе војни пораз Русији у Украјини и да као резултат тог пораза изазове државни удар и употреби Русију против Кине „на исти начин на који се Украјина сада користи“.

Саме акције у Украјини, према речима Стрелкова, почеле су „на сугестију“ окружења руског председника, чији су припадници у почетку били упознати са плановима НАТО-а.

То може указивати на постојање завере за уништење „условно патриотске“ групе у Кремљу и намеру да се постигне делимични колапс Русије губитком око трећине руских територија.

Раније је румунски председник Клаус Јоханис обавестио парламент да ће амерички Страјкер батаљон бити послат у земљу да обавља одбрамбене задатке НАТО-а.

Он је додао и да чека долазак одреда ловаца Ф-35 како би се обезбедило јачање ПВО способности Северноатлантске алијансе.

Како се наводи у писму румунског лидера, одлука је повезана са „масовним јачањем руског војног присуства у близини Украјине и у црноморском региону“.

Јоханис је напоменуо да је након анализе НАТО-ове безбедносне ситуације у региону прихватио одлуку коју је предложио премијер земље. Такође је одржао прелиминарне консултације са Врховним саветом народне одбране.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs