Регион

УПОЗОРЕЊЕ ПРВОГ СТЕПЕНА ЗА БАЛКАН: Стиже страшно невреме праћено градом, могућ и ТОРНАДО

Фото: Јутјуб

Естофеx, европски систем за упозорења на олује, издао је упозорење првог степена за јужне Алпе и северни Балкан, као и за јужну Русију.

Како се наводи на њиховом сајту, упозорења се односе на град и снажне ударе ветра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Најављени су велики град и јаки удари ветра уз невреме које ће се током вечери и у ноћи кретати према југоистоку“, стоји у упозорењу.

Хладан талас ће се у наредним сатима кретати источно широм јужне Русије.

Предвиђа се да ће неке добро организоване олује изазвати јаке ударе ветра, а нису искључени ни удари торнада.

За балтичке државе и Белорусију такође се најављује невреме са кишом и грмљавином, као и јаки ветрови, док постоји и мала могућност за појаву торнада.

Слично време очекује се на јужном Балкану ка Турској.

Како се наводи у саопштењу, јаче олује могу да произведу незнатно јак град и ударе ветра.

У Србију вечерас стижу освежење и пљускови

Након данашњег летњег дана, викенд доноси освежење и пљускове. Већ од понедељка стабилизација времена, а од уторка и право летње време, у другој половини следеће седмице преко 30 степени, казао је метеоролог Ђорђе Ђурић, преносе медији.

Већ у току вечери на северозападу Србије очекује се јаче наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином и то ће бити увод у јачу промену времена која нас очекује током викенда, а коју ће донети хладни фронт, потом и утицај циклона.

Овај хладни фронт до Војводине ће са северозапада већ стићи у ноћи између петка и суботе и у суботу током преподнева премештаће се према централној Србији, а средином дана и после подне и према јужним и источним пределима Србије.

Извор: Блиц