Свет

УЖАС! Тинејџер убио 10 особа у супермаркету, пре масакра објавио БИЗАРАН МАНИФЕСТ

Америчке власти утврдиле су идентитет тинејџера који је отворио ватру у супермаркету у Бафалу, Њујорк и убио десеторо.

Наоружани нападач је у суботу отворио ватру из пушке у супермаркету у Бафалу, савезној држави Њујорк, а власти су ову трагедију оценили као „злочин из мржње и расно мотивирани насилни екстремизам“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је упуцао 13 особа, од којих је десет преминуло пре него што су га привели.

Осумњичени је идентификован као Пејтон Гендрон из Конклина, око 300 километара југоисточно од Бафала у држави Њујорк, рекли су полицијски званичници АП-у.

Верује се да је осумњичени возио неколико сати како би стигао до овог дела града.

Осумњичени је у суботу послеподне ушао у прометан супермаркет, а затим отворио ватру. Користио је камеру за пренос напада на интернету, а са собом је носио пушку велике снаге и панцир.

Пуцњава се догодила у претежно афроамеричком насељу, а већина жртава су Афроамериканци.

Осумњиченог је у суботу увече испитивао ФБИ, рекао је један од званичника.

Наводно је у свом манифесту на 106 страница, који је објавио онлајн, Гендрон рекао да су белци угрожена раса и да их замењују друге расе, преноси „Курир“.

– Ако постоји нешто што желим да схватите из ових писања, то је да се наталитет белаца мора променити. Сваким даном бело становништво постаје све мање – наводи се у тексту који се приписује њему.

– Да би одржали популацију, људи морају да постигну стопу наталитета која достиже ниво замене плодности, у западном свету који износи око 2,06 рођења по жени – додао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс