Регион

„ВИДЕЛА САМ ГА ТРИ ПУТА! ИСТИ ЈЕ ОН“ Полиција на ногама, Матеј Периш је у ОВОМ граду – претражује се сваки КУТАК

Фото: Фејсбук принтскрин

Немачка полиција је контактирана због изјаве манекенке да га је видела у Минхену и чека се повратна информација, потврђено је хрватским медијима.

Хрватска полиција потврдила је да истражује наводе манекенке Л. А. да је Матеја Периша, несталог пре више од четири месеца, видела у Минхену. Хрватски „Индекс“ добио је потврду да хрватска полиција, заједно са српском, истражује објаву манекенке на Инстаграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Л. А. се огласила из Минхена где живи и питала људе колико је тачно висок нестали Сплићанин, јер је сигурна да је чак три пута видела младића који је „исти он“. Навела је и да јој је жао што га није фотографисала, и да ће у недељу доћи у Београд и покушати да пријави шта је видела.

Лист пише да је хрватска полиција потврдила да се сви наводи о несталом младићу истражују, као и овај, и да је контактирана немачка полиција од које се још увек чека повратна информација. Због изјаве манекенке огласио се и Матејев отац Ненад.

Подсетимо, нестанак Матеја Периша који је нестао у ноћи између 30. и 31. јануара још је мистерија мада су у потрагу укључене полиције више земаља. Једна од ствари које отежавају полицијску потрагу, према добро информисаним изворима, је и чињеница да телефон несталог Сплићанина још није пронађен.

Полиција из техничких разлога не може да дође до комуникација које је имао Матеј Периш у ноћи нестанка. То се пре свега односи на комуникације које је могао да има преко разних апликација за разговор и дописивање у ноћи нестанка.

Када би телефон био пронађен било би много лакше да се ти подаци поврате директно из њега. Управо телефон Периша унео је забуну у случај истраге нестанка младића, јер се поставља питање како је могуће да је апарат одашиљао сигнал два и по сата након што је Матеј последњи пут виђен и под условом да је био у води.

Потрага за несталим момком траје пуна четири месеца, а све дојаве оцу Ненаду и полицију су проверене. Нажалост, од мномка нема ни трага ни гласа, док породица и пријатељи живе у нади да је Матеј жив и да ће у једном тренутку појавити.

Извор: srbijadanas.com