Србија

ВУЧИЋ: Сада ћете видети шта може Србије, креће офанзива за поништавање…

Председник Србије Александар Вучић најавио је велику дипломатску офанзиву која ће имати за циљ даље повлачење признања независности Косова.

Вучић је навео да ће то бити одговор Београда Приштини на кршење Вашингтонског споразума које је учињено захтевом за пријем тзв. Косова у међународне институције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ту је и питање уласка у међународне институције тзв. Косова. Немачка је подржала њихово настојање за улазак у Савет Европе, а они су наш најважнији партнер. Ми не можемо себи да пуцамо у ногу и говоримо о томе шта ће бити. Мислим да треба поступити рационално, али ћемо одговорити на то првог дана са званичном потврдом да су прекршили Вашингтонски споразум – констатовао је Вучић.

– Кажете да више не важи? Тог дана ћемо вам показати шта је одговор независне Републике Србије, а затим креће даљи рад на поништавању косовске „независности“. Нека то имају у виду јер имају велике силе као своје заштитнике. Ма колико да смо мали, наш одговор биће много снажнији него што мисле и неће се тицати оружја нити саопштења већ снажне дипломатске офанзиве и ми ћемо показати зубе. Тиче се политике, дипломатије и ничег другог“ – најавио је председник.

Извор: Ало