Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ ДАВОСА: Ево колико ће струја поскупети и кад

Председник Србије Александар Вучић огласио се вечерас о најављеном повећању цене струје, за које су из ЕПС рекли да мора бити од 20 до 40 одсто.

– Ајмо сад за 200 одсто да повећамо! Они из ЕПС нису рекли шта су урадили да превазиђу кризу, рекли су да раде нешто, али видећемо шта су урадили, проверићу. Нема сумње да цена мора да буде висе, најлакше је да кажемо да се не повећа цена за грађане. Нисам знао да се они из ЕПС баве политиком обраћања јавности. Повећање цене неће бити ни 20 ни 40 одсто, ни близу 20 одсто, а биће када будемо могли да издржимо то, а да цене не оду у небеса – рекао је Вучић у Давосу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник је поручио ЕПС да се „они баве ремонтима и нека се труде да копају много више угља него што копају данас, а о цени струје ће неко други да размишља“.

– Знамо колика је цена струје, да је ниска, да то није добро за ЕПС, али када почнете да говорите о сопственој одговорности и проблемима које сте сами направили, онда ћете моћи да коментаришете и цену струје. Сваки дан увозимо струју. Сад ћу од ЕПС-а да тражим сваки дан саопштења па нек они објасне грађанима како да поскупи струја за 20 или 40 одсто. Да поједноставим, променићемо много и у својим редовима и у Влади, онај који не жели да се бори за један клас жита и за једну главу сунцокрета, не треба да се бави државним послом – рекао је Вучић.

Извор: Блиц

Ознаке