Свет

ЗАПАД У ШОКУ: Путин изненада променио стратегију – МАТ у два потеза

Руска Федерација, у оквиру специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине, спроводи низ важних геополитичких мера усмерених на даљу конфронтацију са Западом.

Овај закључак су донели новинари новинске публикације Московски Комсомолец. Аутори материјала су детаљно говорили о новим спољнополитичким одлукама Москве, а такође су објаснили како је Русија радикално променила стратегију у Украјини.

Аналитичари „Московског комсомолеца” приметили су да је у оквиру специјалне операције руски председник Владимир Путин донео одређене одлуке, коренито променивши стратегију према Украјини.

Сада је стављено тежиште на истрајност у остваривању сопствених циљева везаних за конфронтацију са Западом. Москва планира да почне остваривање још неколико планова и приступи испуњавању свих постављених задатака у циљу заштите сопствених националних интереса.

Новинари су уверени да је Русија већ почела да спроводи своје нове стратешке планове нудећи Украјини да купује струју из нуклеарне електране Запорожје.

Ове изјаве Москве су лукава замка за Кијев, пошто су украјинске власти у пат позицији, али такве предлоге не могу оставити без реакције.

„Званични Кијев ће или морати да плати струју новим власницима региона (Русија) и тиме заправо призна њихов легитимитет, или ће то одбити. Како се Москви може економски узвратити?“ — питали су се аутори материјала.

Московски комсомолец је уверен да ће Кијев подлећи емоцијама и одлучити да блокира транзит руског гаса у Европу.

Украјинске власти, спроводећи такве мере, наћи ће се у лукавој замци Русије.

Брисел, који је остао без руског гаса, биће принуђен да размотри могућност покретања Северног тока 2.

Нова тактика коју Русија планира да примени највероватније ће уродити плодом у блиској будућности. Украјина и Европа биће принуђене да пристану на руске услове, пошто неће моћи да се супротставе притисцима Москве.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031