Србија

Лажна држава Косово претрпела тежак ударац, Албанци у расулу!

Велики успех Уставног суда на Генералој скупштини Асоцијације франкофоних уставних судова.

Уставни суд учествовао је на Деветом конгресу и Генералној скупштини Асоцијације франкофоних уставних судова (АЦЦФ), који су одржани у Дакару, Сенегал, од 30. маја до 1. јуна 2022. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Предлогу дневног реда Генералне скупштине под тачком седам чланови Асоцијације изјашњавали су се о захтеву тзв. Уставног суда Косова за пријем у АЦЦФ.

Приликом гласања о тачки седам дневног реда, Уставни суд поновио је аргументе које је председница Уставног суда Снежана Марковић изложила у дописима који су упућени свим уставним судовима, члановима Асоцијације франкофоних уставних судова, а у којима су били изнети правни аргументи за чврст став Уставног суда да тзв. Уставни суд Косова не испуњава услове за пријем у Асоцијацију.

Приликом обраћања Генералној скупштини АЦЦФ и изношења аргументације о неприхватљивости захтева тзв. Уставног суда Косова, Уставни суд се руководио искључиво принципима владавине права, објективним правним критеријумима и принципима међународног права садржаним у Повељи Уједињених нација, а не политичким ставовима појединих држава.

Приликом гласања Уставни суд је добио већинску подршку представника уставних судова за своју правну аргументацију и став да не треба прихватити захтев тзв. Уставног суда Косова за пријем у Асоцијацију франкофоних уставних судова.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс