Спорт

Надал изрекао нешто што нико није очекивао – Ђоковић ће имати шта да каже!

Овогодишње Отворено првенство Француске за најбољег тенисера света је завршено.

Након четири одиграна сета у четвртфиналу Ролан Гароса, Рафаел Надал је славио у дуелу са Новаком Ђоковићем чиме је директно и утицао на будућу АТП листу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Велика борба је виђена на париској шљаци. Обојица тенисера су жарко желела да стигну до тријумфа, али је у одлучујућим тренуцима шпански тенисер био срећнији и спретнији и више него заслужено однео победу којом се нашао на само корак од освојања још једног трогеја на париском Гренд Слем турниру.

Одмах након меча, Рафаел Надал се путем друштвене мреже Инстаграм обратио како Новаку Ђоковићу, тако и тениској јавности.

Тренутно пети тенисер планете је уз фотографије са меча, написао:

– Увек је екстреман изазов играти против Новака. Незаборавна ноћ, хвала публици, увек је невероватно овде у Паризу.

Још једном је током овог сусрета Рафаел Надал доказао тениском свету да и даље може играти на врхунском нивоу, а треба напоменути

Шпански тенисер сада има лепу прилику да новим освајањем Отвореног првенства Француске стигне до свог 14 пехара на овом турниру, што је аполутни рекорд који ће тешко икада бити оборен.

До сада је Рафаел Надал освјао Ролан Гарос 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018. 2019. и 2020. године.

Са друге стране Новак Ђоковић је током досадашње професионалне каријере свега два пута био најбољи на париској шљаци и то 2016. и 2021. године.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс