Свет

ШОК ТВРДЊА ЗЕЛЕНСКОГ ШИРИ СЕ СВЕТОМ

Украјински председник Володмир Зеленски тврди да је 200.000 деце присилно одведено у Русију. Додао је да је до сада у рату убијено 243 деце, 446 је рањено, а 139 се води као нестало.

– Сврха ове криминалне политике није само крађа људи, већ и натерати оне који су депортовани да забораве на Украјину и да се не могу вратити. Украјина се не може освојити, наш се народ неће предати и наша деца неће постати власништво окупатора – поручио је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посетимо, састанак руског и украјинског председника Владимира Путина и Володимира Зеленског није искључен, али он треба да буде припремљен и финализован документом на коме је рад заустављен, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

– Наш став и став председника Русије о састанку са Зеленским је добро познат. Нико априори не искључује такав састанак, никада га није искључио, али се он мора припремити, и то има смисла за Путина – поручио је новинарима Песков одговарајући на питање о могућности састанка двојице лидера, преноси агенција РИА Новости.

Додао је да је рад на мировном документу са Украјином одавно заустављен и поручио да људи у украјинским регионима Херсона, Запорожја и Донбаса морају сами да одлучују о својој будућности при чему Кремљ не сумња да ће донети најбољу одлуку.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Блиц