Спорт

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Рафаел Надал завршава каријеру по завршетку Ролан Гароса

НЕВЕРОВАТНЕ вести стижу из Шпаније – Рафаел Надал завршава каријеру по завршетку Ролан Гароса.

Ту вест је саопштио новинар Анхел Гарсија током гостовања на познатој радио станици „Cope“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Надала већ дуже време мучи проблем са стопалом, а на поменутој шпанској радио-станици је објашњено да „кост у Рафином стопалу ‘умире'“, због чега ће Рафа престати да игра све док не пронађе решење, ако га уопште пронађе.

Анхел Гарсија објашњава да то може да буде месец дана, шест месеци – или да се уопште никада не врати тенису. У великим је боловима и наводно је његово цело стопало анестезирано, што је велики ризик, али му исто тако омогућава да игра на Ролан Гаросу на коме жарко жели до 14. трофеја.

Шпански медији шпишу да Надал има аваскуларну некрозу што је болест кости настала због „привременог или трајног поремећаја снабдевања крвљу подручја костију“ услед чека коштано ткиво умире, а кости пропадају.

Од раније је познато да Надал има Милер-Вајсову болест (или синдром). Ради се о болести кости стопала, која изазива јак бол при сваком покрету. Да све буде чудније, овај синдром се углавном јавља код људи између 40 и 60 година и учесталији је код жена, а код Надала је утврђен још давне 2005. године.

Успео је да се врати тенису и направи невероватну каријеру, али се болест поново вратила прошле године. У питању је дегенеративна болест која представља дисплазију скафоидне кости у стопалу. Једноставније речено – ради се деформацији кости која је лоцирана у средишњем делу стопала. Болест се тешко открива у раној фази, а ситуације само погоршава док пацијент хода или трчи, што је Надал много радио претходне две деценије.

Због тога је уз Надала на турниру у Паризу његов доктор Анхел Руиз Которо, који му пре и после сваког меча пружа терапије, а Рафа је рекао да ће о својим проблемима причати тек када се заврши Ролан Гарос…

Изгледао да је дошло време да GOAT, ако се гледају грен слем титуле каже „збогом“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс