Свет

ТРАГЕДИЈА! Нападач убио четворо у медицинском центру

Нападач наоружан пушком и пиштољем убио је четворо људи у медицинском центру у Тулси у америчкој савезној држави Оклахома, а затим је, како се претпоставља, извршио самоубиство, саопштила је полиција.

Заменик шерифа потврдио је да су, у најновијој масовној пуцњави у Сједињеним Америчким Државама, убијене четири особе, а да је нападач такође мртав, по свој прилици од рана које је себи нанео ватреним оружјем, преносе агенције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Капетан Ричард Моленберг изјавио је да је полиција примила пријаву да је мушкарац наоружан пушком ушао на други спрат једне од зграда клиничког центра Сент Френсис, а да је затим дошло до пуцњаве.

„Када је полиција стигла на место догађаја, неколико људи је било погођено из ватреног оружја а двоје је у том тренутку већ било преминуло“, рекао је Моленберг.

Додао је да је полиција пронашла и особу за коју верује да је нападач „јер је имао пушку и пиштољ са собом“.

Још није јасно под којим је околностима умро нападач.

Одговори полиције приликом оваквих инцидента нашли су се под лупом јавности, након што је прошле недеље наоружани нападач убио 19 деце и двоје наставника у школи у Тексасу, док су полицајци чекали испред зграде скоро сат времена.

Министарство правде САД саопштило је прошле недеље да ће преиспитати начин на који је полиција реаговала на пуцњаву у школи у граду Јувалде.

Надлежни су признали да су ученици и наставници неколико пута звали полицију пошто је нападач већ упао у школу, а у исто време је више од 10 полицајаца већ било у ходнику школе, пренео је Танјуг.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com