Издвајамо Православље

Да вам крене на боље, данас се ОВИМ РЕЧИМА обавезно ПОМОЛИТЕ Светом Сисоју

О, чудесни оче Сисоје, велики чудотворче, свима који ти прибегавају брзи помоћниче, погледај са небеске висине на нас немоћне и слабе, оптерећене многим гресима и невољама.

Помилуј нас милосрђем својим и помози нам да заповести Божије беспрекорно извршавамо, да веру православну чврсто држимо, да покајање за грехе своје усрдно Богу приносимо, да у побожности хришћанској напредујемо, и да достојни будемо твог молитвеног заузимања за нас пред Богом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посебно те молимо велики светитељу Сисоје, да нашу децу чуваш од свих зала и невоља, да помогнеш да узрастају здрави телесно и духовно, да им никаква сила овога света не науди, те да буду просвећени Духом Светим, на радост и понос својим родитељима, Цркви и отаџбини на корист.

Посебно те молимо дивни светитељу да уразумиш мајке да не убијају децу у утроби својој, већ да пород свој донесу здрав на овај свет.

Услиши нас светитељу Божији, који ти се са вером и љубављу молимо, и не презри нас који тражимо твоју заштиту; сада и у часу смрти наше помози нам и заштити нас молитвама својим од злобних нападаја демонских, да њихова сила не завлада нама, него да се твојом помоћи удостојимо наследити блаженство рајских обитељи.

Сву своју наду полажемо на тебе, преподобни оче Сисоје, буди нам путовођ ка спасењу, и приведи нас ка незалазној светлости вечнога живота, богопријатним посредовањем твојим пред престолом Пресвете Тројице, да са свим светима славимо пречасно и величанствено име Оца и Сина и Светога Духа сада и кроза све векове.

Амин!

Извор: Србија јавља