Издвајамо Православље

СЛАВИМО ЧУДА ВОЂЕ НЕБЕСКЕ ВОЈСКЕ: Да вам крене на боље, данас се помолите СВЕТОМ АРХАНГЕЛУ МИХАИЛУ (ВИДЕО)

МОЛИТВА СВЕТОМ АРХАНГЕЛУ МИХАИЛУ

Сав си огањ и ревност, свети Архистратиже Ми­хаиле, зато те молимо: учмале душе наше запали огњем ревности твоје, да бисмо будне савести увек радосно служили заједничком Господу нашем, свесрдно се угледајући на тебе, безгрешног и све­тог брата нашег, и врховног војсковођу нашег, вр­ховног војсковоћу све небеске и земаљске војске Христове.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чудесни Господ Христос начинио је је­дну Цркву од анћела и људи, да бисмо се ми људи, који тајанствено престављамо херувиме на земљи, угледали на свету небеску браћу нашу, на чијем челу стојиш ти, лучезарни и дивни Архистратиже Михаиле.

ДАНАС СЛАВИМО ЧУДА СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА: Вечерас урадите ову ствар и испуниће вам се највећа жеља!

Ти си на небу победио свезлог Сатану, и збацио га с неба на дно пакла, – помажи и нама увек, молимо те, свемоћни Архангеле да и ми свепобедном силом твојом побећујемо свелу­кавог Сатану, који нас са свих страна напада и искушава кроз безбожне људе, кроз нечисте по­мисли, кроз земаљске сласти, кроз опојне страсти.

Сав си свет, чист и безгрешан, дивни Првоан­геле Божји; молимо те свесвети, молимо те свечи­сти, молимо те свебезгрешни, учи нас дан и ноћ како да живимо свето, чисто и безгрешно, и даруј нам твоје херувимске силе, да бисмо истински и стварно херувимски живели на земљи ми који по неизмерном човекољубљу Божјем престављамо хе­рувиме на земљи.

Не остави нас у отровном блату наших сластољубивих земањских жеља, него хас подигни у небеске анћелске висине и оспособи нас да анђелски свето чисто поживимо док смо у телу на земли.

Милостивно погледај на нас, Све­победни Архангеле, снисходљиво се спусти до нас, те нас, заспале у гресима, пробуди на борбу са злом, са грехом, са смрћу, са ћаволом, да бисмо, вођени и сокољени тобом, лако савлађивали сваки грех, сваку страст, сваку смрт, сваког ћавола.

Ми знамо, богоносни Архангеле: ти имаш власт над нечистим дусима, над болестима, над смрћу, над гресима; испуни душе наше божанском силом сво­јом, еда бисмо и ми неустрашиво ратовали и херувимски побеђивали све непријатеље спасења на­шег, вере наше, душе наше.

Свепобедни војводо Небеских Сила, ти си очистио небо од Сатане и црних ангела његових, – очисти и душе наше од сваког греха, јер греси наши отварају врата и прозоре душа наших, те кроз њих улазе у нас нечисте силе демонске прљајући и умртвљујући душе наше, које треба да су анђелски чисте и анђелски бесмртне.

Без твоје свепобедне помоћи, Небески Војсковођо, ми лако постајемо плен нечистих сила; стога те од свег срца молимо: уврсти нac у своју непобедиву војску, и ратуј за нас и испред нас, водећи нас и предводећи нас у свакој оборби за душу нашу, за спасење наше, за вечност нашу, и осигуравајући нам победу над сваким rpexoм и над сваким ђаволом.

О, пресвети Архангеле, ми смо очајно немоћни пред демонском силом вражијом, ако нам ти не притекнеш упомоћ божанском силом својом. Са тобом, ми ћемо увек односити победу у свима биткама за душу нашу и спасење наше и вечност нашу; а без тебе – ми беспомоћно посрћемо из пораза у пораз, из греха у грех, из пакла у пакао.

Зато буди увек с нама, и нe напуштај нас због грехова наших и смрада нашег, него, љубећи нас божанском љубављу, учини да омрзнемо грех и све греховне сласти, и испунимо душе своје миомиром еванђелских врлина.

Ево, душе своје предајемо теби, пресвети Првоангеле Божји; молимо те и преклињемо, води нас увек путевима који одводе у Царство Небеско, да бисмо заједно с тобом, вечито славили свемилостивог Спаса нашег – преслатког Господа Христа, и Његовог свечовекољубивог Оца и свеблагог Духа Утешитеља, коме слава и хвала сада и увек и кроза све векове.

Амин

 

 

Извор: Србија јавља