Русија

Американци тврде: Спрема се пуч!

Како се Путинов седмомесечни рат брзо преокреће, постоје знаци да је његов ужи круг близу да га сломи и припрема пуч, те да се отворено окрећу против њега.

Према изворима из америчких обавештајних служби, незадовољни члан Путиновог најужег круга изразио је неслагање око вођења његовог рата у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као до сада најјаснији знак растућих превирања унутар највиших руских редова, Путинов савезник је наводно изазвао невоље због лошег управљања ратним напорима и грешака које су направили војни шефови.

Информација је сматрана толико озбиљном да је наводно укључена у Бајденов дневни обавештајни брифинг, пише Вашингтон Пост.

Један западни обавештајни званичник је рекао: „Од почетка окупације сведоци смо растуће побуне у једном од Путиновог најужег круга.“

„Наше процене сугеришу да су оне посебно изражене недавним руским губицима, погрешним смером и великим војним недостацима.“

Други високи западни званичник рекао је да су напетости које тињају „у складу са начином на који је кренула кампања за Русе и атмосфером у Кремљу“.

„Постоји много људи који су убеђени да ово не иде добро или да се не поступа на прави начин“, додали су они.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс