Спорт

ЂОКОВИЋ, ФЕДЕРЕР И НАДАЛ ОВО НИСУ МОГЛИ НИ ДА ПРЕТПОСТАВЕ

НОВАК Ђоковић, Рафаел Надал или Роџер Федерер? Њихови најватренији навијачи никада се неће сложити ко је најбољи тенисер свих времена, па је тим поводом обављена и велика, светска анкета на поменуту тему.

Анкету је, на Твитеру, спровео Еуроспорт, ТВ станица која и преноси велики број турнира на којима су бриљирали Ноле, Рафа и Роџер, а у тој анкети учествовало је скоро 5.000 људи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Огроман је то узорак, имајући у виду да се и петоструко мања испитивања јавног мњења (наравно, на основу репрезентативне групе људи) сматрају веома прецизним показатељем како ствари, заправо, стоје.

А 4.699 учесника анкете Еуроспорта је гласало тако да се доводи у питање да ли је тачно оно опште мишљење „да је тениска јавност подељена на три подједнака дела“ када се трага за одговором на питање ко је најбољи играч свих времена.

Јер, уопште нису у питању три подједнака дела.

Наиме, на трећем месту у овој анкети завршио је Рафаел Надал. Шпанац је добио 20,7% гласова, иако је у актуелном тренутку он најбољи у историји тенисера по броју гренд слем титула (има их 22, једну више од Нолета, а две више од Швајцарца).

Другопласирани Роџер Федерер, који се недавно пензионисао и тако опет доспео у жижу тениске јавности, након дуже паузе, а још дужег периода од његових последњих успеха (који су, заиста, били историјске природе) – освојио је 28,2% гласова.

А Новак Ђоковић?

Новак Ђоковић је у овој великој, светској анкети, на питање „Ко је најбољи тенисер свих времена“ добио чак 51,1% гласова подршке, оставивши далеко иза себе и Надала и Федерера.

Ево како је изгледала анкета Еуроспорта, коју је та ТВ станица покренула након раније објављене вести да Томас Бердих сматра да ће Федерер оставити већи траг од поменуте двојице ривала.

 

Извор: Новости.рс