Спорт

ЂОКОВИЋ ПРЕСТИГАО ФЕДЕРЕРА

НОВАК Ђоковић се пласирао у финале АТП турнира серије 500 у Астани, чиме је дошао до великог подухвата.

Новак Ђоковић је недавно освојио турнир у Израелу, а након Тел Авива стигао је у Казахстан, где је у вишеструко јачој конкуренцији показао да није за „старо гвожђе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да успех буде још већи, Новак је упркос предаји Данила Медведева успео да уради нешто што вероватно дуго неће нико након њега да понови.

Новак Ђоковић се у 22 различите државе пласирао у финале АТП турнира.

Успео је Ноле то да учини у Канади, Холандији, Израелу, Казахстану, Сједињеним Америчким Државама, Француској, Уједињеним Арапским Емиратима, Аустралији, Португалу, Аустрији, Шпанији, Италији, Уједињеном Краљевству, Србији, Швајцарској, Кини, Јапану, Монаку, Катару, Хрватској, Тајланду и Немачкој.

Роџер Феререр има финале у 21. различитој држави. Француска, Швајцарска, Италија, Холандија, Аустралија, Италија, Сједињене Америчке државе, Немачка, Аустралија, Уједињени Арапски Емирати, Уједињено Краљевство, Аустрија, Канада, Тајланд, Катар, Монако, Јапан, Португал, Кина, Шведска и Турска, земље су у којима је Швајцарац играо финале АТП турнира.

Од чланова „велике тројке“ једино је Шпанац, Рафаел Надал испред Ђоковића. Он је финале играч у 23 различите државе, а то су: Мексико, Пољска, Бразил, Мексико, Сједињене Америчке Државе, Монако, Шпанија, Италија, Француска, Шведска, Немачка, Канада, Кина, Уједињени Арапски Емирати, Уједињено Краљевство, Немачка, Индија, Аустралија, Катар, Јапан, Чиле, Аргентина и Швајцарска.

Занимљиво је и то да је Новак Ђоковић у 18 држава освајао трофеје, као и Рафаел Надал, док је Роџер Федерер у 19 различитих подигао пехар.

 

Извор: Новости.рс