Спорт

ЂОКОВИЋ ЗАТРЕСАО АУСТРАЛИЈУ! Влада „пљунула“ на Србина, дигао се народ

НОВАК Ђоковић ће вечно памтити јануар 2022. када је пожелео да на Аустралијан опену брани три узастопне титуле, а онда је депортован из Аустралије јер је, по мишљењу власти, „опасан по здравље и ред у држави“

Подсетимо, Ђоковић је почетком године прошао тортуру у „земљи кенгура“ јер није примио вакцину против короне. Пре доласка у Мелбурн добио је медицинско изузеће, али када је стигао, Аустралијанци су се предомислили. Узели су му визу, држали га затвореног неколико дана у хотелу са мигрантима, а на крају после десетак дана понижавања, суђења и малтретирања забрањено му је да учествује на Аустралијан опену, депортован је и забрањено му је да уђе у ову земљу три године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аустралија је потом добила ново руководство, које је наводно било спремно да Новаку да зелено светло да се врати у Аустралију. Иако је претходна власт Новаку забранила да се врати наредне три године то може да се промени уколико министар за имиграцију Аустралије пристане на изузеће.

Пошто је Алекс Хок, човек који је депортовао Новака смењен са позиције, постојала велика шанса да нови министар Ендрју Џајс омогући Новаку да се наредне године такмичи на првом гренд слему у сезони. Он је такође контактиран поводом питања да ли ће пустити Ђоковића у Аустралију, али није желео да коментарише то.

Све је још увек неизвесно, али српски ас поново постаје главна тема спортских рубрика у овој далекој земљи.

Наиме, једна од водећих теливизијски кућа „10 News first Melbourn“ организовала је велико гласање на своом Твитер налогу. Народ Аустралије добио је прилику да се изјаснио да ли сматрају да би Ђоковић требало да крочи на њихово тло и добије шансу да нападне први гренд слем у години.

На велико изненађење, с обзиром на то да је јавно мњење претходне године било подељено, овога пута резултати су далеко другачији.

Корона је у опадању, дошло је до промене власти, па је и прљава кампања и негативна пропаганда која је вођена против краља белог спорта спласнула, што се и те како одразило на наратив који окружује Нолета.

Тако је веровали или не чак 90 % људи који су учествовали у овој анкети рекло да би Новак требало да добије изузеће.

Ово вероватно неће приближити Новака одласку у Аустралију, последњу реч имаће политичка врхушка ове земље, али свакако је леп подстрек пред наставак борбе ван спортских борилишта најбољег тенисера света.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс

Ознаке