Регион

ДОДИК ЗАГРМЕО: Република Српска ће отићи из БиХ, ако се Босна не врати у уставне оквире

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик у техничком мандату и лидер владајућег Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик изјавио је да ће бити председник све док тако жели народ Републике Српске.

Он је рекао да он слуша „зов народа“, додавши да су он и СНСД победници и да ће поново да победе, јер он „ради за народ“.

„Док народ каже, ја ћу бити овде и никада нећу покушати да ту будем мимо народне воље“, казао је Додик, обраћајући се окупљенима на митингу владајућих странака на Тргу Крајине у Бањалуци.

Он је поручио да ће РС отићи из БиХ, ако се БиХ не врати у уставне оквире, наводећи да многи у БиХ и у међународној заједници желе да Република Српска нестане.

„Једног дана отићи ћемо и однети 49 одсто територије“, казао је Додик.

Даље је истакао да он сада „неће нигде“, већ ће у палату председника, где ће, како је казао, наставити да ради на стабилности и миру у РС.

Председница Републике Српске у техничком мандату и потпредседница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да је народ изабрао и „Милорада Додика и Жељку Цвијановић“.

„Овде нас је 50.000, а пред нелегалном Централном изборном комисијом (ЦИК) у Сарајеву ће нас бити 100.000“, рекла је Цвијановићева.

Назвала је опозицију „издајничком“, додавши да је нелегитимни ЦИК одлучио поново броји гласове како би победнике „гурнули у страну“, јер је тако одлучено у страним амбасадама.

„Ово је један од преломних момената, јер ми показујемо да ћемо ми живети како ми хоћемо и да нећемо да живимо у држави која нас гуши и која нам краде изборну вољу“, рекла је Цвијановићева.

 

 

Извор: Курир, Нова

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2022.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31