Србија

ГРЕНЕЛ ЗАГРМЕО: КУРТИ МОРА ОТИЋИ СА ПОЛИТИЧКЕ СЦЕНЕ! Косовска власт не испуњава ништа договорено

Фото: Јутјуб принтскрин

Знам да могу изазвати проблеме својом изјавом, али ипак ћу бити искрен, Аљбин Курти и актуелне косовске власти не испуњавају ништа што је договорено, и просто морају отићи са политичке сцене, рекао је Ричард Гренел, некадашњи специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине, преноси Српски радио Чикаго.

Он је то изјавио у петак увече у српско-америчкој меморијалној сали, где је одржана предизборна вечера у организацији Републиканске странке округа Милвоки.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред Гренела, присутан је био и сенатор Рон Џонсон, који ће се на предстојећим изборима 8. новембра борити за место у Сенату.

“Курти оперише под претпоставком да Албанци на Косову имају безрезервну подршку Америке, и да Америка не воли Србе, што њему дозвољава да ради шта год хоце, али то није тако”, рекао је сенатор Џонсон.

Гренел је додао и да је сенатор Џонсон био присутан приликом потписивања Вашингтонског споразума.

„Срби у сенатору Џонсону имају великог савезника, и не могу замислити Сенат без њега. Сенатор Џонсон је био једини који је присуствовао потписивању Вашингтонског споразума, и у тренуцима тешких преговора, али и када је требало извршити притисак, сенатор Џонсон је био тај који је највише радио на томе“, рекао је Гренел.

Председавајући Републиканаца у Висконсину, Дејвид Карст је назначио да је америчко-српска заједница од посебног значаја за ове изборе, јер је 2020 године разлика у гласовима који су превагнули победу за председника Бајдена износила око 20.000. По проценама, само у два најзначајнија округа у Висконсину где се ломе избори има око 22.000 бирача српског порекла.

На вечери која је приређена првенствено као подршка за реизбор сенатора Рона Џонсона, присутнима се обратила и да Олга Раваси, председница Српско-Америчке гласачке Алијансе, конгресмен Стајл, конгресмен Фитзгералд, и бројни кандидати укључујући Тим Мичелса који је у трци за гувернера савезне дрзаве Висконсин.

Др Раваси се посебно захвалила сенатору Џонсону и Гренелу који су разумели „тежину и значај српског бирачког тела, и све чине да јој помогну да се оно мобилизује“.

„Кад смо се Гренел и ја упознали пре неколико година, рекао ми је да ће ићи где год у Америци има Срба, чак и ако их је само пет, али да им мора објаснити зашто је ово сто заједно радимо од великог знацаја“, рекла је Раваси.

Конгресмени Стајл и Фицџералд као и други кандидати су изразили своје велике симпатије према српској заједници у Висконсину, захвалили се на подрсци, и отворено тразили да се бирацко тело без страха и резерви поново определи за републиканске кандидате.

 

 

Извор: Курир, Косово онлајн