Свет

Испоруке оружја Украјини исцрпиле залихе америчке војске! Следи нам…

Снабдевање Украјине оружјем од стране Вашингтона смањило је одбрамбену способност САД и исцрпило војне резерве земље. Овај неочекивани проблем открио је пензионисани амерички маринац Дакота Вуд. О томе је писао у чланку за 19fortyfive.

Kако је приметио бивши војник, америчка војска већ око 20 година користи опрему, муницију и опрему у операцијама које су биле намењене борби против СССР-а.

Међутим, војне залихе нису допуњавале модерним оружјем истим темпом. Kао резултат тога, истакао је, САД су остале са застарелом опремом и суочиле се са проблемом смањења наоружања.

Проблем је погоршан подршком Украјине, сада се залихе приближавају нивоу војне резерве и биће потребне године да се попуне, рекао је Вуд.

Аутор материјала сматра да са таквим војним залихама Сједињене Државе неће моћи да учествују у још једном сукобу и да неће моћи да подрже Израел, Тајван, Јапан, Јужну Kореју, ако морају да подрже неког од НАТО партнера у Европи, што „даје храброст противницима Вашингтона.

„Kоју другу процену можемо дати нашој војсци у оваквом стању, ако је не назвати слабом“, упитао је Вуд.

Раније је експерт Kазухико Фуџи рекао да је америчка војска наишла на проблеме који доводе у питање њену стварну борбену готовост. Он је скренуо пажњу на чињеницу да су амерички арсенали углавном празни због пребацивања наоружања Украјини као војне помоћи. Према његовим речима, недостатак војног особља изазива ништа мању забринутост у Пентагону.

 

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2022.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31