Свет

КАДА СЕ УКРАЈИНА РАСПАДНЕ, ЊЕН ПРИЈАТЕЉ ЋЕ ТРАЖИТИ ДЕО

Руски званичник Кирил Стремоусов је открио како ће се територија Украјине поделити након распада.

Оружане снаге Украјине настављају да гранатирају Доњецк, Горловку и Јасиновату. Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов назвао је нечувеном реакцију америчких власти на терористички напад на луку Севастопољ. Украјинске снаге би ускоро могле да крену у велику офанзиву на Херсонску област, изјавио је заменик шефа администрације региона Кирил Стремоусов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Они групишу снаге, између осталих и много плац́еника. Али и наша војска гомила снаге“, рекао је он Спутњику. Истовремено, према његовим речима, у овом тренутку ситуација на првој линији фронта је под контролом, изграђено је неколико линија ешалонске одбране.

Сви желе део Украјине

Многе западне земље желе да учествују у подели Украјине, али Пољска је најагресивнија по овом питању, рекао је Родион Мирошник, шеф канцеларије ЛНР у Москви. „У случају распада Украјине биц́е довољно оних који желе да учествују у подели. У западној Украјини постоје територије које гравитирају према Пољској, Румунији и Мађарској. Али Пољска сада заузима најагресивнији став“ рекао је он.

Варшава, која себе назива адвокатом Украјине, у исто време жели њену територију, приметио је Мирошник.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО

Ознаке