Свет

„МОРАЛ УКРАЈИНЕ ЈЕ ПРЕД КОЛАПСОМ“!

Руски генерал Сергеј Суровикин, покренуо је тактику која Кијеву даје суморне изгледе, а морал Оружаних снага Украјине је пред колапсом, пише кинеско издање „Соху“

Руски министар одбране Сергеј Шојгу, недавно је именовао главнокомандујућег Ваздушно-космичких снага Русије, Сергеја Суровикина, за команданта заједничке групе трупа у зони „специјалне војне операције“. Скоро одмах након тога руска војска је почела да користи беспилотне летелице за наношење прецизних удара на украјинску енергетску и војну инфраструктуру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Велики број дронова „Геран-2“ донео је велику корист руској војсци. Украјинска војска не може ништа да уради са ударима руских оружаних снага, а морал Украјине је пред колапсом – тврде аутори чланка кинеске публикације.

Главнокомандујући украјинске војске још увек не знају како да се супротставе тактици генерала Суровикина, који Оружаним снагама Украјине систематски уништава позадину, наглашава се у чланку.

– Након што је Русија показала своју одлучност и чврстину, Запад је почео да преиспитује своје планове за војну помоћ Украјини. За сада, Сједињене Државе не знају како да потисну предност Русије у ваздуху – пише „Соху“.

У чланку се напомиње да, док Кијев и Пентагон размишљају шта да раде са руским дроновима, украјински војска трчи улицама градова и пуца у небо у нади да ће их оборити.

– Будућност која чека режим у Кијеву изгледа да је мрачна – додаје кинеско издање.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

Ознаке