Србија

НАПЕТО НА КиМ: Ако крену насилно то да раде, не знамо у шта то може да се претвори

Ако Приштина крене насилно са одузимањем возила с КМ таблицама, блокираћемо све прелазе од севера до југа

Добили смо чврсте гранације и уверавања да ће Србија бити уз свој народ – изјавио је данас Горан Ракић, испред Српске листе, након састанка са председником Србије Александром Вучићем у Палати Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Председнику Вучићу смо јасно рекли да уколико косовске безбедносне снаге, специјалне јединице полиције или било ко други крене да одузима нашу имовину, а то су и те таблице и та возила, да ћемо искористити сва средства и демократским, мирним путем пружити отпор, биће то отпор народа – рекао је Ракић.

– Ми не знамо у шта ће се све то претворити и како ће се ситуација даље одвијати. Миран, демократски ненасилан отпор народа, који не знам ни ја ни нико од нас ко живи доле у шта ће се то претворити и изродити ако неко насилно крене да одузима нашу имовину. Честитам народу и грађанима који трпе велике притиске.

Како је рекао, досад су само две особе извршиле регоистрацију у регистрационим центрима на северу Косова.

– Приштина је до сада уложила у кампању неколико милиона евра, Срби су препознали ту пропаганду и даље верујемо само Србији и Александру Вучићу. Ако Приштина крене насилно са одузимањем возила с КМ таблицама, блокираћемо све прелазе од севера па улазе ка централном Косову ка југу – истакао је Ракић.

Иначе, за 10 сати, Вучић је заказао седницу Савета за националну безбедност, која ће такође бити одржана у Палати „Србија“.

Седница је заказана након што су представници Српске листе затражили хитан састанак са председником Александром Вучићем због најаве Аљбина Куртија да ће 1. новембра почети са, како су навели, „отимањем имовине наших грађана и возила са српским регистарским ознакама“.

Рок који је Приштина одредила за пререгистрацију таблица на Косову и Метохији истиче 31. октобра, а премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти навео је да тај рок неће бити продужен, упркос апелима Запада.

 

Извор: Телеграф